VINITALY 2023
2 - 5 APRILE 2023
Vi aspettiamo al
we look forward to seeing you at
PADIGLIONE 10 STAND I 1
HALL 10 STAND I 1
Vi aspettiamo al
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PADIGLIONE 10 STAND I 1
HALL 10 STAND I 1
We wait for you in Duesseldorf 19th – 21th of March:
HALL 15 – AISLE A61 STAND 89
PIEMONTE LAND OF WINE
30 e 31 GENNAIO 2023
VI ASPETTIAMO A TORINO OGR Corso Castelfidardo 22 AL DESK
D 207
PER DEGUSTARE LE NUOVE ANNATE
14 E 15 GENNAIO 2023 GRAND HOTEL PALATINO via Cavour 213- ROMA
Vi aspettiamo per assaggiare le nuove annate.
Paolo Massobrio
Bei den 2015ern wusste der elegante, noch etwas säurebetonte Barolo von Francesco Rinaldi zu überzeugen – wer Holz erwartet, ist auf dem Holzweg: Hier werden grosse Fässer bis zu 5000 Litern verwendet.
Die Favoriten des Wein-Experten Peter Keller
Favorit 1
Barolo 2015, Francesco Rinaldi: helles Granatrot, vielschichtiges Bouquet, rote Beeren, würzig-florale Anklänge, reife Säure, elegante Tannine, dicht, elegant, sehr gute Länge.17.5/20 48 Fr., über gerstl.ch
Tom Hyland
This is the finest example of Francesco Rinaldi Gavi I have tasted to date, and some of that has to do with the outstanding 2018 vintage; though I’ve only sampled a few dozen Italian whites from 2018, I can happily recommend this vintage as something very special, especially for aromatics and finesse…
Tom Hyland
2015 Barolo Francesco Rinaldi Cannubi offer impeccable balance and charm, are approachable now and should peak within a decade. Most 2015 Barolo are not structured for 25 years or more of cellaring, but then again, not every Barolo from every vintage is meant to be like that. So enjoy these two wines – and dozens more like them – with dinner tonight and over the next several years.
Here is a superb family winery that releases ultra traditional Barolo, matured solely in large Slavonian oak casks. There is a classic Barolo as well as two cru offerings from the winery’s holdings in Cannubi and Brunate; there is also a Cannubi riserva, produced only from the finest vintages. Each Barolo displays superb Nebbiolo purity, as well as outstanding complexity, with subtle spice in the finish. Graceful and true to their source, these Barolo are exemplary proof that it’s difficult to improve upon tradition in the Barolo zone, when the wines are this special.
di Daniel Thomases – Tusca Edizioni
La delimitazione di una zona viticolturale, ciò che viene comunemente definitivo denominazione, è una faccenda complicata, specialmente quando le vigne in questione producono uno dei vini di maggior qualità e fama dell’intera nazione. Come ci si può immaginare, l’area ed i produttori che vengono lasciati fuori si sentono offesi, ma certe volte lo stesso risentimento viene provato anche da chi vi è incluso, quando ritengono che la delimitazione è stata troppo generosa, includendo sotto-zone i cui i vini non sono allo stesso standard dei migliori appezzamenti…